KONTAKT OSS
KONTAKT OSS

Anlegg og avfallshåndtering

Vi er opptatt av å bygge anlegg som fungerer bra, både i hverdagen og på bunnlinjen.

_DSC1977

Hvordan går vi frem når vi skal konstruere et godt anlegg?

Når et nytt anlegg skal bygges er det viktig å tenke over hva dere ønsker å oppnå nå, og hva dere kan tenke dere å få til i fremtiden. Hvordan er avfallet dere har i dag sammensatt, hva ønsker dere å sortere ut nå, og hva tror dere kan være interessant å sortere ut senere?

Med Steco på laget kan vi sammen finne frem til disse svarene. Vi liker å se på oss selv som kundens eksterne utviklingsavdeling, med solid fagkunnskap både om enkeltmaskiner og hvordan de best kan utnyttes sammen.

Vi har også et stort nettverk av kontakter og leverandører internasjonalt som kan bidra med innspill og mulighet til å besøke referanseanlegg.

Hensyn til eksisterende bygg og utstyr

Dersom anlegget skal plasseres i et eksisterende bygg, eller integreres mot eksisterende utstyr, er det viktig å ha god kontroll på dette.

Ofte kan 3d-scanning vise at as-built-tegninger mangler viktige deler av konstruksjonen, som kabelgater, brannslukkingsanlegg eller liknende.

I Steco benytter vi alltid software for 3d-modellering kombinert med 3d-scanner for å plassere nytt utstyr i forhold til eksisterende konstruksjoner. Det gjør oss i stand til å utnytte plassen maksimalt, samtidig som vi ikke får noen overraskelser ved montering. 

3d-modellering av sorteringsanlegg

Automasjon og styring

Vi benytter alltid styringselektronikk av høy kvalitet fra Siemens.

Et godt brukergrensesnitt på en stor touch-skjerm gir brukerne god informasjon om hva som skjer i anlegget, samtidig som det gir mulighet til å velge forskjellige driftsmodus.

Systemet er fleksibelt og tilpasses hver enkelt kunde.

Industri 4.0

Med mulighet for skytilkoblet logging av driftsparametre og vedlikeholdsplanlegging blir det en lek å følge opp anlegget.

Med fjerntilgang for våre automatikere kan vi feilsøke og bistå uten å måtte bruke tid på reising.

Integrert sikkerhet

Vi benytter startere og frekvensomformere med integrert sikkerhet. Dette betyr færre komponenter i skapet, og fleksible løsninger. Det muliggjør for eksempel å kunne sette deler av anlegget i nødstoppmodus under vedlikehold, mens andre deler holdes i drift. Utstrakt bruk av Profibus for distribusjon av signaler gjør anlegget fremtidssikkert.

Det du trenger nå, kostnadseffektivt

Bygg det du trenger nå, og legg til ekstra maskiner og funksjoner etter hvert. Modulært elektrisk system gjør det enkelt å legge til mer utstyr senere, uten at dette blir unødvendig kostbart.

Styringselektronikk med skjerm

 

Typer anlegg

Vi i Steco har lang erfaring med å levere både små og store anlegg for avfallsbehandling og sortering:

 • Kverning
 • Avfallspresser og balling
 • Utsortering av metaller
 • Utsortering av plast
 • Sorteringsanlegg for returpapir
 • Sorteringsanlegg for forbrenningsaske
 • Anlegg for produksjon av returflis for materialgjenvinning
 • Andre spesialapplikasjoner

Godt samarbeid

Nøkkelen til et anlegg som både passer ditt behov, budsjett og forventninger er et tett og godt samarbeid. Fra kundens side er det viktig å involvere et tverrfaglig team som består både av de som skal drifte anlegget i det daglige og de som skal omsette produktene.

Prosjektgjennomføring

Når vi bygger anlegg er vi opptatt av tett samarbeid med deg gjennom prosjektets faser:

 • Konsept
 • Kontrakt
 • Detaljeengineering
 • Produksjon
 • Montasje
 • Igangkjøring uten og med materiale
 • Overtakelse

Oppfølging og vedlikehold

Anlegg er kompliserte maskiner sammensatt av mange forskjellige komponenter. Oppfølging i den første tiden, mens anlegget fortsatt er under innkjøring og brukerne ikke har blitt helt kjent med det enda er essensielt for å sikre en god opplevelse for deg.

Vi i Steco kan derfor tilby forskjellige løsninger for drift den første tiden, enten du ønsker at vi er på stedet en innkjøringsperiode, eller at vi har lav terskel for å rykke ut ved spørsmål.

Avfallslinje i sorteringsanlegg
3d-modellering av sorteringsanlegg
Transportbånd med avfall
Avfallspresse

Lurer du på noe?

Vi er alltid klar for en uforpliktende samtale. Ring oss nå på 32 24 42 80 eller bruk knappen under for å legge igjen en beskjed.

 

Kontakt oss!